El Club

Som una agrupació esportiva sense ànim de lucre amb l’objectiu de fomentar i practicar el ciclisme no competitiu.

Setmanalment, fem sortides de carretera i de muntanya amb diversos nivells de dificultat i un cop a l’any organitzem una pedalada per les proximitats de Caldes de Montbui.

Durant la temporada d’hivern fem l’Escola de Ciclisme, on podem gaudir del ciclisme en família i iniciar als més petits a les sortides en bicicleta.

En les activitats de cicloturisme es donen uns punts cada setmana per categories de sortida . Els premis i els trofeus es lliuren en un sopar de fi de temporada al qual assisteixen els socis amb els seus familiars i amics.

Actualment el Club està format pels socis, una Junta Directiva renovable cada 4 anys i diferents comissions (Relacions Externes, Marxes Cicloturistes, Cicloturisme). Ens regim pels nostres propis estatuts i pels que disposa la Llei d’Agrupacions Esportives de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

La nostra història

L’Esport Ciclista Calderí va ser fundat l’any 1925 amb l’objectiu de practicar el ciclisme. En aquell temps, s’organitzaven excursions i a més es participava en curses per carretera.

A l’any 1950 es va aturar la major part de les activitats del club, fins que 30 anys més tard, al 1980, es van reprendre gràcies a un grup de ciclistes que varen tornar a iniciar l’organització d’excursions.

Més endavant, es varen crear diferents equips de competició: primer de veterans i més endavant es va fer una aposta per als més joves, l’equip de cadets.

Del nostre Club van sortir grans corredors, com en Miquel Casas, guanyador de la Volta a Catalunya l’any 1945 i l’Àngel Edo.

Tot i els més de 95 anys d’història, el nostre és un Club jove, amb ganes de seguir treballant per al ciclisme, fent sortides tant de carretera com de muntanya, l’escola de ciclisme, curses per als més petits, la BTT Calderina, la Diada de la Bicicleta, etc.

I el més important és que seguim portant l’esperit del ciclisme a tothom.